Anime: Kamigami no Asobi

coverNume: Kamigami no Asobi
Episoade: 12
Tip: TV
Perioadă de difuzare: 6 Aprilie 2014 – 22 Iunie 2014
Premieră: Primavara, 2014
Producători: Frontier Works, Broccoli, Movic, Showgate
Studio: Brain’s Base
Gen: Fantasy, Harem, Romance, Shoujo, Supernatural
Durată episod: 23 min
Rating: +13
Notă MAL: 7.33
TRAILER
DescriereYui Kusanagi, o fată normală, a fost deodată transportată într-o altă lume pentru o misiune foarte specială: să le arate tinerilor zei ce înseamnă să fii uman. De-a lungul anilor, acești chipeși zei și-au pierdut abilitatea de a empatiza sau interacționa cu oamenii. Oricine ar fi fericit să fie înconjurat de niște zei așa arătoși, dar problema este că Yui are doar un an să-și ducă la bun sfârșit misiunea, iar dacă n-o să reușească, toți, zeii și Yui, or să rămână blocați în acea lume pentru totdeauna.
Zeii privesc cu reticență proiectul organizat de Zeus, iar Yui este singură și trebuie să le facă față. O să fie capabilă să-i convingă pe toți să învețe despre umanitate, ori vor rămâne blocați în acea lume pentru tot restul vieții lor?

Părerea mea: Pierde de timp. Serios. Sunt foarte sinceră, nu știu de ce m-am apucat de chestia asta. Yui, care trebuie să fie eroina seriei, este o ștearsă. Stă în umbra zeilor și, acum pe bune, chiar n-avea cum să se facă remarcată. Cei care au realizat anime-ul s-au concentrat foarte mult pe aspectul tinerilor, să fie irezistibili (și chiar le-a ieșit), dar au uitat de Yui. Chiar dacă este umană și le suntem inferiori zeilor, nu trebuia ființa asta să aibă câteva calități ca să fie capabilă să-i schimbe pe zei?

 

Într-o zi normală, Yui Kusanagi este transportată într-o Gradină de către Zeus. La fel se întâmplă și cu zeii, doar că ei au și câte o zgardă, ceva, care să-i țină în lumea divină creată special pentru ei. Arătoșii ăștia sau, cel puțin, câțiva dintre ei,  au o părere foarte urâtă despre oameni și, parcă, peste noapte, gândesc cu totul și cu totul altceva. Te-ai aștepta să reacționeze mai urât când descoperă că Zeus îi obligă să-și piardă un an din viață, dar toți se resemnează repede.

Toți se dau la Yui într-un fel sau altul. Toți sunt pe cale s-o sărute la un moment dat. Zici că Zeus a creat special un loc unde Yui putea să-și facă un harem dacă voia. Sună mișto ideea, un harem pentru o femeie, dar, meh, nu prea e ceva pe stilul meu. Mi-ar fi plăcut să se îndrăgostească unul dintre zei de ea și să fie pe bune. Poate chiar să aibă o relația serioasă și după ce tot examenul lor se termină, dar nu. În fiecare episod, altul era îndrăgostit de ea și se dădea la ea.

Trebuie să recunosc, grafica este excelentă. Este superbă, mai ales în ultimele episoade. Tipii arată extraordinar de bine. Dar astea sunt singurele plusuri pe care pot să le găsesc la seria asta.

Mă așteptam ca Yui să se concentreze mai mult asupra scopului ei. Ei bine, nu prea s-a observat că a făcut ceva. De fapt, fiecare episod avea altă tematică și probabil creatorul și-a amintit în ultimele episoade că tipa avea și un scop de îndeplinit.

Lucrurile au fost grăbite în ultimele episoade. A fost pe acolo și un incident cu un zeu care cred că nu-și avea rostul, sinceră să fiu. Putea altfel să aibă loc umanizarea tipilor. Mie nici la sfârșit nu mi s-a părut că erau convinși că trebuie să fie buni cu oamenii, înțelegători etc. Nu mi s-a părut că s-a schimbat ceva.

 

Cel mai mult mi-a plăcut personajul lui Hades. Este desenat superb, arată cel mai bine, după părerea mea, dar este unul dintre personajele despre care aflăm mai puțin. El este în umbră, mai retras, ghinionul vine în urma lui, după cum o spune și el și preferă să se izoleze. Mi-ar fi plăcut să aflăm mai multe despre el.

 

Parcă i-am dat cinci. Dădea cu virgulă la final, mai avea nevoie de câteva sutimi, dar am zis să nu fiu rea și i-am dat cinci. Mi-au plăcut efectele din penultimul episod, tipii frumoși și grafica. Trei plusuri și numeroase minusuri.  Cred că a fost realizat pe principiul: punem niște tipi frumoși și n-o să mai fie nevoie de nimic altceva.

Nu este o serie fără de care să nu trăiești. Poți să ai o viață liniștită dacă nu o vezi. În caz că vă plac anime-urile cu băieți frumoși și cu haremuri pentru fete, asta este ceea ce vă trebuie.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s